ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si...
ZD. FORUM
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




NOVOST PRI ZDRAVLJENJU OBRABE SKLEPOV

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> POMOČ - bolnim
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 13 Mar 2009 09:37    Naslov sporočila: NOVOST PRI ZDRAVLJENJU OBRABE SKLEPOV Odgovori s citatom

NOVOST PRI ZDRAVLJENJU OBRABE SKLEPOV

Osteoartroza ali po domače »obraba sklepov« je najpogostejša bolezen sklepov, za katero je značilno propadanje sklepnega hrustanca. Prve znake te kronične bolezni v večini primerov začutimo že po 50. letu starosti. Obraba sklepov pa je pogosta tudi pri mlajših, ki bolj obremenjujejo sklepe – npr. športniki, plesalci, glasbeniki in drugi z različnimi poklicnimi obremenitvami.

Bolečina, okorelost in zmanjšana gibljivost

Najpogostejši znaki bolezni so bolečine v prizadetih sklepih, ki se poslabšajo ob obremenitvah (po daljši hoji, v stoječem položaju), zmanjšana gibljivost sklepov ter prehodna okorelost po mirovanju (po daljšem sedenju, spanju). Pozneje lahko pride do odebelitve sklepa, otekline in končno tudi do deformacije sklepa. Največkrat so prizadeta kolena, kolki, palci na nogi, hrbtenica in sklepi prstov rok.

Zakaj nastane?

Natančni vzroki še niso dognani. Poleg staranja na nastanek osteoartroze vplivajo dedna nagnjenost, debelost, anatomske nepravilnosti sklepov in hrbtenice (npr. prirojen izpah kolka, skolioza), poškodbe in prevelika obremenitev sklepov, npr. pri športnikih in poklicnih obremenitvah. Osteoartroza se lahko pojavi tudi zaradi sprememb, ki jih na sklepih povzročajo druge revmatične bolezni (revmatoidni artritis, protin).

Dolgotrajno zdravljenje

Po 65. letu starosti je osteoartrozo najti že pri več kakor polovici svetovnega prebivalstva. Te bolezni žal še ne znamo ozdraviti, skušamo pa predvsem zmanjšati bolečino, zvečati gibljivost in upočasniti napredovanje procesa. Ker je terapija dolgotrajna, je zelo pomembno, da je zdravilo, ki ga uživamo, učinkovito in varno ter preprosto za uporabo – odmerjanje samo enkrat na dan.



Novo naravno zdravilo

Glukozamin je naravna sestavina številnih tkiv v telesu (vezivo, koža, hrustanec). V sklepih sodeluje pri obnavljanju hrustanca tako, da spodbuja nastajanje ključnih sestavin. Glukozamin sulfat je pridobljen s posebnim postopkom iz hitina v lupinah školjk in velja za najbolj preverjeno komplementarno zdravilo za osteoartrozo. Zaradi najvišje stopnje dokazov o varnosti in učinkovitosti je tudi del evropskih smernic zdravljenja te bolezni. Velika večina raziskav je bila narejena z zdravilom, ki vsebuje 1500 mg glukozamina v obliki praška v enkratnem dnevnem odmerku. Rezultati raziskav so pokazali pomembno zmanjšanje težav, hkrati pa tudi upočasnitev napredovanja bolezni, česar ne dosežemo z nobenim sinteznim zdravilom.
Z rednim uživanjem glukozamin sulfata zmanjšamo bolečine in okorelost ter zvečamo gibljivost sklepov, hkrati pa ohranjamo sklepni hrustanec. V Sloveniji je naravno zdravilo FidiFlex s 1500 mg glukozamin sulfata zdaj na voljo tudi brez recepta.


Zdravilo je na voljo v vseh lekarnah in na www lekarnar.com.

SLIKA b. .....obraba sklepa...!

_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> POMOČ - bolnim Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group