ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si...
ZD. FORUM
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Popkovna kila

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> POMOČ - bolnim
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
digidagi



Pridružen/-a: 15.10. 2009, 17:48
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 15 Okt 2009 21:01    Naslov sporočila: Popkovna kila Odgovori s citatom

Spoštovani!

Imam malo čudno vprašanje, ampak trenutno sem resnično preplašena.
Že dlje časa imam popkovno kilo, ki je precej velika in mi povzroča veliko skrbi. Opravljam tako delo, pri katerem večkrat dvigujem precej težka bremena, poleg tega imam pa precej zvišano telesno težo in ko sem šla na pregled pred operacijo, me je anestezist zavrnil zaradi previsokega krvnega tlaka. Zavedam se, da bi morala veliko shujšati, vendar je to v takem stanju precej težko, saj mi samo s spremembo prehranjevalnih navad to ne uspeva. Morala bi biti fizično aktivnejša in na ta način znižat težo. Tu pa nastopi ključna težava, saj se resnično bojim, da se mi bo kila še povečala in bo stanje še hujše.
Prosim za primeren nasvet - stara sem 52 let in resnično bi rada problem v doglednem času rešila. Kakšni so lahko zapleti ob telesnem naporu in katero fizično aktivnost bi mi ob trenutnem stanju priporočali.


Za odgovor se najlepše zahvaljujem
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 16 Okt 2009 10:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spoštovani !

Najprej bo potrebno nekoliko znižat krvni tlak. Naj vam vaš osebni zdravnik predpiše primerno zdravilo za zniževanje krvnega tlaka ( ta zdravila kar hitro pomagajo in uredijo krvni tlak ), čeprav jih je potrebno jemat dolgoročno. Normalni tlak: 85 /135, ..so še pa mala odstopanja na vzgor.
Nekoliko si lahko pomagate tudi z pravilno prehrano, čim manj soli, maščobe, prekajenega svinskega mesa, močnih začimb v prhrani......itn.

Hujšanje je ena nadležna zadeva za vsakega človeka, to vsi vemo. Ampak ko je to nujno za naše zdravje je odločitev za hujšanje nekoliko lažja.
Pri hujšanju je najbol pomembno, da se držimo strogo hujševalnega načrta, samo tako bomo shujšali. Traja naj najmanj tri mesece ali več.
Pri večini ljudi so uspešne ločevalne diete, tako, da ne trpimo lakote, kar bi bilo narobe.
Več o hujšanju si lahko preberete,, hujšanje - ločevalne diete ".

Popkovna kila je verjetna nastala v nosečnosti, (predvidevam) ali celo zaradi težkega dela,.. ko se mišice razmaknejo, ohlapnejo in pritisk v trebušni votlini naraste. Načelno, če kila, ki ni vkleščena, ne bi smela boleti. Če imate težave, pa obenem opravljate še težja dela, pri katerih se povečuje pritisk v trebušni votlini (dvigovanje bremen..), je res smiselno kilo operirati. Po operaciji ne smete 3 mesece delati nobenega napornega dela, 6 mesecev pa ne dvigovati bremen. Ko boste uredili krvni tlak, se javite vašemu anestezistu, mislim, da vam je tudi tako svetoval.
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> POMOČ - bolnim Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group