ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si...
ZD. FORUM
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




trdnost penisa med sexom

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> Ljubezen / spolnost / kontracepcija / težave /
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bojan
Član


Pridružen/-a: 04.12. 2009, 22:40
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: 04 Dec 2009 22:47    Naslov sporočila: trdnost penisa med sexom Odgovori s citatom

torej imam en problem in nevem v čem je razlog ali kakorkoli,vglavnem imam punco in sma pač probala sexat.prej sma imela že dosti x kakšne predigrice,od zadovoljevanja nje in do mene itd samo sexa pač ne. to sva počela kar redno.torej problem pa je nastopil ko sva hotela sexat in meni se penis sploh ni otrdel in je probala on in tudi jas in ni in ni šlo drugače ko pa recimo kaj drugega delama pa je čist vse normalno? prosim če ve kdo pomagat kaj i lahko blo al kako?

lp bojan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 05 Dec 2009 10:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spoštovani !

Mogoče si delate nepotrebne skrbi.
Kako pogosto pa ga prakticirate?
Če je moški psihično obremenjen, zaskrbljen, negotov, kako naj prisotpi k ženski, ima tremo, kako bo prvič seksal... to vse vpliva na sproščenost in posledično na erekcijsko odzivnost.
Poskušajte si odgovoriti na zastavljena vprašanja.


Predlagam, če se bi to vedno ponavljalo, da opravite osnovne preiskave pri svojem zdravniku (hemogram, biokemija, elektroliti, hepatogram, ščitnični testi, lipidogram, urinski izvid, merjenje krvnega tlaka) in s temi izvidi greste na pregled v ambulanto za motnje erekcije, seveda, če bi bilo to res potrebno.


Ene neuspeh pri spolnem odnosu ni nič nenavadnega in nikakor znak kakšne bolezni.
V kolikor bi se to dogajalo skozi daljše obdobje, bi bilo se smiselno odpravit na pregled v ambulanto za motnje erekcije.

Priporočam, da še čim več krat zadevo preiskusite, mogoče ugotovite, da je vse vredu.( pa brez strahu..).
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bojan
Član


Pridružen/-a: 04.12. 2009, 22:40
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: 05 Dec 2009 12:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

o res hvala za odgovor,samo res nevem zelo čuden občutek mi je bil ker pol ure pred tem pa je še blo vse ok pa je bil trd npr takrat ko pa bi moral pa res niti sluha o tem da bi otrdel...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojan
Član


Pridružen/-a: 04.12. 2009, 22:40
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: 05 Dec 2009 12:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

to gledo sproščenosti mislim da nebi smel biti razlog. ker sva z punco že kar dovol časa skupaj in sma že naprimer kakšne druge stvari delala in to kar veliko x pa ni blo nikoli problemov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojan
Član


Pridružen/-a: 04.12. 2009, 22:40
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: 05 Dec 2009 21:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

prosim pomoč.punca mi je rekla da bi spet rada probala ampak mene je na nek način strah da spet nebo šlo po načrtih in nevem kaj naj naredim. strah me je da penis nebo dovol trd ali kakorkoli? prosim pomoč kaj naj naredim Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 06 Dec 2009 09:52    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Spoštovani!


Ob vzburjenju se tkivo v penisu napolni s krvjo, zato penis otrdi in nabrekne. Eden izmed novih pojavov v puberteti je gotovo jutranja erekcija. Zaradi nje je mnogim fantom nerodno. Razlogi za jutranjo erekcijo so hormonske narave. Zjutraj je namreč količina testosterona v krvi večja kot zvečer, kriv pa je lahko prav tako mehur, ki zaradi napolnjenosti z urinom pritiska na penis. Ker se v njem nabere večja količina krvi, pride do erekcije.

Ko draž­ljaj po­ne­ha ali se iz­li­je se­men­ska te­ko­či­na, kri za­pu­sti ko­mo­re in pe­nis se po­nov­no vrne v nor­mal­no sta­nje. Po tem na­sto­pi ob­do­bje okre­va­nja, v ka­te­rem de­lu­je zelo tež­ko ali sploh ne more. To ob­do­bje tra­ja od ne­kaj mi­nut pa do več ur, od­vis­no od posameznika. Šele po tem ob­do­bju je mo­go­ča po­nov­na erek­ci­ja.

Ka­dar se tudi po več­krat­nih po­sku­sih vaš pe­nis noče po­sta­vi­ti po­kon­ci ali ima­te te­ža­ve z ohra­nja­njem erek­ci­je, ga za tre­nu­tek pu­sti­te po­či­va­ti. Sko­raj vsak mo­ški ima vča­sih te­ža­ve z erek­ci­jo, zato naj vas to ne vzne­mir­ja pre­več. Pre­ve­li­ka za­skrb­lje­nost se na­mreč lah­ko raz­vi­je v psi­hič­no za­vo­ro, ta pa za ozdrav­lje­nje za­hte­va ob­sež­nej­šo in bolj si­ste­ma­tič­no ob­ra­vna­vo. Mo­go­če je, da je vzrok za te­ža­ve pri za­go­nu le pre­obre­me­nje­nost z de­lom, stres, strah pred odnosom, za­skrb­lje­nost ali utru­je­nost za­ra­di na­po­rne­ga dela - vse to za­čas­no ovi­ra de­lo­va­nje va­še­ga penisa.

Če se te­ža­va vle­če dalj časa, se po­sve­tuj­te s svo­jim zdravnikom. Ta bo od­kril vzrok te­ža­ve in vam pri­po­ro­čil naj­pri­mer­nej­še zdrav­lje­nje. Ka­dar so te­ža­ve psi­hič­ne­ga iz­vo­ra, pri­de v poš­tev zla­sti sve­to­va­nje ali zdrav­lje­nje spo­lnih mo­tenj, pri tem je pri­po­roč­lji­vo tudi so­de­lo­va­nje spo­lne­ga part­ner­ja. Takš­no zdrav­lje­nje je učin­ko­vi­to pri več kot pol­ovi­ci dol­go­traj­nih te­žav z erek­ci­jo, ki so po­sle­di­ca psi­hič­nih de­jav­ni­kov.


Ne­od­vis­ni pre­iz­ku­si pa ka­že­jo, da na sploš­no tra­ja 3 do 5 mi­nut, da po spo­lnem draž­lja­ju pe­nis mla­de­ga mo­ške­ga po­sta­ne po­pol­no­ma tr­den in po­kon­čen. Ta re­ak­cij­ski čas se z leti naj­manj pod­vo­ji.

PRIPOROČAM:
Preden imate spolni odnos poskusite natakniti kondom in to večkrat ponoviti, saj se boste tako lahko znebili mogočih neprijetnih občutkov in boste ob naslednji uporabi kondoma pred spolnim odnosom bolj sproščeni in verjetno ne boste izgubili erekcije.
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 06 Dec 2009 10:31    Naslov sporočila: zdravljenje motnje erekcije (erektilne motnje oz. disfunkcij Odgovori s citatom

Zdravljenje motnje erekcije (erektilne motnje oz. disfunkcije)

Erektilna motnja je nezmožnost doseganja in vzdrževanja erekcije penisa, ki bi zadoščala za zadovoljivo spolno aktivnost. Čeprav ni življenjsko nevarna, zelo spremeni posameznikovo življenje. Lahko ima tudi različne psiho-socialne učinke, saj ni povsem ozdravljiva in bolezenski proces kljub zdravljenju napreduje. Zdravljenje je simptomatsko in pomembno za izboljšanje samopodobe in samozavesti bolnika ter za ohranjanje dobrega partnerskega odnosa, saj močno olajša posledice bolezni in upočasni njeno napredovanje. Ob tem urolog asist. Bojan Štrus, dr. med., poudarja: »Sildenafil je eno najbolj preizkušenih in uveljavljenih zdravil za zdravljenje motnje erekcije. Z njim je bilo zdravljenih več kot 35 milijonov moških, vendar je učinkovito le, če je prisotna tudi spolna stimulacija.«

Motnja erekcije zelo poslabša počutje in kakovost življenja moškega, ki ga prizadene, pa tudi življenje njegove partnerke in družine. Med psihološkimi vzroki so pomembni tudi partnerski problemi.

O tem psihiatrinja Irena Rahne - Otorepec, dr. med., iz svojih izkušenj z bolniki pravi:
»Pogosto se partnerja o teh težavah ne pogovarjata. Šele ko težave postanejo nevzdržne, poiščeta pomoč. In kot je spolnost stvar obeh, je stvar obeh tudi odpravljanje spolnih težav in skrb za kvalitetnejši partnerski in spolni odnos.« Zato strokovnjaki priporočajo obravnavo obeh in t. i. psihoseksualno terapijo. Kakovost partnerskega odnosa je ključna za odpravo motnje erekcije.

Če posameznik opazi težave z motnjo erekcije pri sebi ali pri svojem partnerju, naj probleme zaupa svojemu zdravniku, da mu bo pomagal prepoznati bolezen in da mu bo svetoval ustrezno rešitev. Poleg tega lahko prav prve preiskave zaradi motnje erekcije odkrijejo, da so vzrok za težave druge sočasne bolezni. Raziskave kažejo, da je motnja erekcije lahko zgodnji opozorilni znak za sladkorno bolezen in srčno-žilne bolezni, ki se lahko stopnjujejo in povzročijo srčni infarkt ali možgansko kap. Zdravnik zato ob pregledu zaradi motnje erekcije preveri, ali ima bolnik še kakšno drugo bolezen, in jo začne ustrezno zdraviti.

Vsakomur ponujamo tudi svetovanje strokovnjaka.

Na brezplačni telefonski številki 080 2 69 2 bo vsak četrtek med 16. in 18. uro specialist urolog odgovarjal na vprašanja o motnjah erekcije in svetoval, kako jih rešiti.


Besedilo obravnava zdravilo, ki se sme izdajati le na zdravniški recept. O primernosti zdravila za uporabo pri posameznem bolniku lahko presoja le zdravnik. Dodatne informacije dobite pri svojem zdravniku ali farmacevtu.


Kaj je erekcija ?

Erekcija je zmožnost doseganja in ohranjanja zadostne čvrstosti spolnega uda za uspešen začetek in dokončanje spolnega odnosa.

Moški spolni ud (penis) sestavljata dva vzporedna vzdolžna valja erektilnega tkiva, t. i. brecili spolnega uda (corpora cavernosa), in manjši valj, brecilo sečnice (corpus spongiosum), ki obdaja sečnico in oblikuje glavico spolnega uda (glans penis). Brecila so iz gobastega tkiva, ki ga obdaja čvrsta opna. Posebni mehanizmi uravnavajo dotok in odtok krvi v brecilih, zaradi česar se lahko spolni ud zelo hitro napolni s krvjo ter nabrekne in otrdi. To stanje imenujemo erekcija.


Zakaj in kako nastane ?
Erekcija je posledica kompleksnih živčnih in žilnih interakcij, ki so ponavadi povezane
s spolno vzburjenostjo.

Ob vzburjenju potujejo signali iz možganov prek živčevja v spodnjem delu hrbtenjače do lokalnih živcev, ki povzročijo sproščanje gladkih mišic v steni dovodnih žil (arterij)
v spolnem udu. To omogoči povečan dotok krvi in napolnitev gobastega tkiva v brecilih s krvjo. Napolnjena brecila stisnejo odtočne žile (vene), zato se odtok krvi zmanjša. Spolni ud se napolni s krvjo, nabrekne in otrdi.

Dokler traja erekcija, je kri »ujeta« v penisu.

Erekcija preneha po izlivu semena (ejakulaciji) ali če zaradi zunanjih motenj prenehajo prihajati signali, ki so jo povzročili. Dotok krvi in s tem pritisk brecil na odvodne žile se zmanjša, kri steče iz brecil in spolni ud uplahne.

Med erekcijo je v spolnem udu šestkrat več krvi kot takrat, ko je ohlapen.

Kako pomembna je čvrstost erekcije ?
Le popolnoma trda in čvrsta erekcija omogoča sproščen spolni odnos in zadovoljstvo
v spolnosti. Kakšna je vaša erekcija, lahko ocenite z lestvico čvrstosti erekcije.

Mednarodna lestvica za oceno čvrstosti erekcije je znana tudi kot lestvica EHS (Erection Hardness Score).

Lestvica čvrstosti erekcije

Stopnja erekcije, Opis

1 Spolni ud je večji, ni pa trd.
2 Spolni ud je trd, a ni dovolj čvrst za penetracijo.
3 Spolni ud je dovolj trd za penetracijo, a ni povsem čvrst.
4 Spolni ud je popolnoma trd in povsem čvrst.

Če se zdravite zaradi motnje erekcije, je lestvica odličen pripomoček za beleženje uspešnosti zdravljenja. Sproti spremljajte vpliv predpisanega zdravila na izboljšanje in si zapisujte ocene.

Moški težko spregovorijo o težavah z erekcijo. Toda za uspešno lajšanje in odpravljanje simptomov je prav pogovor z osebnim zdravnikom ključnega pomena. Če je potrebno, osebni zdravnik bolnika napoti k urologu ali psihiatru.

Kaj je motnja erekcije ?

Motnja erekcije ali erektilna disfunkcija je nezmožnost doseganja in vzdrževanja erekcije za uspešen spolni odnos. Včasih je bila ta motnja bolj znana pod imenom impotenca. Ta izraz se danes uporablja le redko.

Motnja erekcije se pojavlja v več oblikah:

•kot trajna nesposobnost doseganja erekcije,
•kot nesposobnost doseganja dovolj čvrste erekcije za zadovoljivo penetracijo,
•kot nesposobnost vzdrževanja erekcije tako dolgo, kot je potrebno za uspešno dokončanje spolnega odnosa.

Kako pogosta je ?

Veliko moških ima težave z erekcijo. Pri nekaterih so blage in se z njimi ne soočajo vsakokrat, pri drugih so hujše in pogostejše.

V svetu se z motnjo erekcije sooča vsak deseti moški med 18. in 40. letom in vsak drugi moški med 40. in 70. letom starosti.

To ne pomeni, da motnja prizadene že vsakega drugega štiridesetletnika. Pogostost motenj erekcije namreč s staranjem narašča, tako da so zaradi nje bolj prizadeti predvsem starejši moški.

Strokovnjaki ocenjujejo, da ima v Sloveniji težave z erekcijo približno 130.000 moških med 18. in 70. letom starosti, torej vsak peti moški.

Motnja erekcije

Kaj jo povzroča ?
Vzroki motnje erekcije so najpogosteje organske narave. Lahko so tudi psihogeni ali kombinacija obojega. Približno v 10 % primerov pa vzroka ni mogoče določiti.

Pogostost vzrokov erektilne motnje

•organski vzroki (80 %)
◦srčno-žilne bolezni (32 %)
◦sladkorna bolezen (24 %)
◦zdravila (12 %)
◦operacije in/ali poškodbe v predelu medenice (5 %)
◦nevrološke bolezni (4 %)
◦motnje v delovanju endokrinih žlez (2 %)
•psihogeni vzroki (10 %)
•neznani vzroki (10 %)

Tveganje povečujejo tudi čezmerno pitje alkoholnih pijač, kajenje in prevelika telesna teža.

Zdravljenje

Zakaj je zdravljenje pomembno ?

•Vzpostavi se normalno spolno življenje.
S pomočjo zdravljenja bosta s partnerko spet lahko uživala v rednem in nemotenem spolnem življenju. Dokazano je, da se ljudje, ki imajo redne spolne odnose, psihično in fizično počutijo bolje.

•Izboljšata se kakovost življenja in odnos med partnerjema.
Motnja erekcije ni le telesne narave, ampak vpliva tudi na psiho in odnose z ljudmi. Zaradi nje se poslabšata kakovost življenja in pogosto tudi odnos s partnerko. Zdravljenje močno olajša posledice motnje in upočasni njeno napredovanje, pomembno je za izboljšanje samozavesti in samopodobe ter za ohranjanje dobrega partnerskega odnosa.

•Prepoznajo se sočasne nevarne bolezni.
Raziskave kažejo, da je motnja erekcije lahko zgodnji opozorilni znak za sladkorno bolezen in srčno-žilne bolezni, ki se lahko stopnjujejo v srčni infarkt ali možgansko kap. Zato zdravnik ob pregledu zaradi motnje erekcije preveri tudi, ali imate katero od teh bolezni, in jih začne ustrezno zdraviti.
Za primerno zdravljenje motnje erekcije in morebitnih spremljajočih bolezni je ključno, da obiščete svojega osebnega zdravnika in se pogovorite z njim.


Zdravljenje

Obisk pri zdravniku

Zdravniku preprosto zaupajte svoje težave z erekcijo. Da bo pogovor lažje stekel, lahko že doma izpolnite mednarodni vprašalnik za oceno erektilne funkcije in ga nesete s seboj.

Zdravnik bo na osnovi vprašalnika in s pomočjo dodatnih vprašanj postavil diagnozo.

Najpogostejša zdravnikova vprašanja bodo:

•Koliko časa imate težave z erekcijo?
•Ali redno ali občasno jemljete kakšna zdravila?
•Ali ste utrpeli kakšne hude poškodbe?
•Kakšno je bilo vaše spolno življenje, preden so se pojavile težave z erekcijo?
•Kdaj so se začele pojavljati težave z erekcijo?
•Kakšna je vaša erekcija?
•Ste imeli kakšno operacijo?
Sledil bo telesni pregled. Zdravnik bo iskal odstopanja od običajnega, otipal bo pulz, pregledal moda in spolni ud. Sledil bo odvzem krvi ter laboratorijski pregled krvi in urina.

Če bo potrebno, bo zdravnik z dodatnimi testi (npr. za ugotavljanje nočnih erekcij) ugotovil, ali je motnja morda psihološke narave.

Zdravljenje

Diagnoza: motnja erekcije

Če bo zdravnik ugotovil, da gre za motnjo erekcije, je zelo pomembno, da se z njim čim prej pogovorite o primernem zdravljenju.

Prosite ga, naj vam

•predstavi različne možnosti zdravljenja,
•razloži prednosti in slabosti različnih metod zdravljenja,
•svetuje pri izbiri zdravljenja, ki vam bo omogočilo normalno spolno življenje.

Zdravnik vam zdravilo zdravilo za motnje erekcije ponavadi predpiše na belem receptu,
s katerim lahko kupite učinkovito in varno zdravilo vrhunske kakovosti.

Za motnjo erekcije jemljite samo zdravila, ki vam jih predpiše zdravnik!
Zdravila, ki jih dobite brez recepta in jih ne kupite v lekarni, so lahko zelo nevarna ali pa niso učinkovita.


_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> Ljubezen / spolnost / kontracepcija / težave / Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Da, lahko dodajaš nove teme v tem forumu
Da, lahko odgovarjaš na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group