ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si...
ZD. FORUM
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Vitiligo - Zdravniki odgovarjajo ... pigmentacija kože

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> POMOČ - bolnim
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 05 Sep 2009 16:23    Naslov sporočila: Vitiligo - Zdravniki odgovarjajo ... pigmentacija kože Odgovori s citatom

Vitiligo


Zdravniki odgovarjajo


DERMATOLOGIJA

Vitiligo



Spoštovani, zaradi nenehnega stresa v poletnem času, ki ga je povzočil vitiligo – imam ga od petindvajsetega leta starosti – vas prosim za nasvet. Kako naj vsaj delno prekrijem to nadlogo, če je že pozdraviti ni možno? Vitiligo velja za lepotno napako. V poletnem času koža okrog lis še bolj porjavi. Vsak dan znova se soočam s to boleznijo, vsak dan znova stres, in tako že dvaindvajset let. Včasih sem že povsem obupana. Ali je pri nas ali v tujini mogoče dobiti kako korektivno kremo (razen pudra), zlasti kak obstojen korektor za hrbtišče rok, vrat in komolce? Hvala za odgovor. Mateja

Zdravnik odgovarja:

Spoštovana Mateja,
verjetno ste že veliko prebrali o kožni bolezni, ki vam povzroča preglavice. Vseeno bom za vse, ki o tem ne vedo ničesar, na kratko opisala vitiligo. Vitiligo je kožna bolezen, ki nastane zaradi izgube pigmenta. Kaže se v obliki belih (nepigmentiranih), ostro omejenih madežev na različnih predelih telesa. Prizadet je lahko katerikoli del telesa; običajno sta obe polovici telesa prizadeti simetrično. Pogosteje so prizadeta naslednja območja: obraz, koža okrog ustnic in oči, hrbtišča rok, koža nad komolci in pod pazduhami, koža v razkoraku, nad koleni, ob gležnjih in v predelu genitalij.
Vitiligo prizadene 12/100 ljudi. Pri približno polovici prizadetih se pojavi pred dvajsetim letom starosti, pri petini obolelih je prizadet še kdo v družini. Večina ljudi z vitiligom je sicer zdravih.
Vitiligo je posledica izginotja pigmentnih celic v koži (melanocitov). Vzrok obolenja še ni pojasnjen; raziskovalci navajajo več teorij, s katerimi poskušajo razložiti nastanek bolezni.
Potek in stopnja prizadetosti sta pri posameznih osebah zelo različna. Svetlopolte osebe običajno opazijo razliko med območji vitiliga in preostalo kožo šele poleti, ko je koža zagorela in postane razlika v obarvanosti kože očitna. Pri temnopoltih osebah so žarišča opazna in moteča vse leto.
Posamezniki s hudo obliko vitiliga lahko izgubijo pigment kjerkoli, včasih celo povsod. Žal ne moremo predvideti, koliko pigmenta bo izgubil prizadeti posameznik.
Redko se zgodi, da se nepigmentirani predeli spontano pozdravijo.
Prizadeta žarišča brez pigmentnih celic nimajo nobene zaščite pred ultravijoličnimi žarki, zato jih sonce zelo hitro opeče. Torej je nujno, da osebe z vitiligom redno in dosledno ščitijo kožo pred ultravijoličnimi žarki.
Zdravljenje sodi v pristojnost dermatologov, vendar je, žal, pogosto neuspešno.
Največkrat svetujemo, da oboleli nepigmentirana žarišča zakrije z ličili ali kremami samoporjavitev in jih tako naredi manj opazne.
V številnih večjih veleblagovnicah in drogerijah, žal samo v tujini, so na voljo vodoodporna ličila v vseh odtenkih. Med najboljše spada Coverderm, ki ga je bilo še nedavno mogoče kupiti tudi pri nas. Poleg tega so v tujini na voljo prekrivna ličila znamke Vichy (Dermablend).
Pri nas je možno prek kataloga Quelle naročiti "Profesionalno ličilo za telo", namenjeno prekrivanju lepotnih napak in kožnih nepravilnosti (www.quelle.si).
Zelo uporabne so tudi kreme za samoporjavitev.
Aktivne snovi v sredstvih za samoporjavitev se vežejo v zgornjih plasteh kožne povrhnjice v kožnih celicah keratinocitih. Vežejo se na aminokisline v beljakovini keratinu in pri tem v nekaj urah po nanosu povzročijo oranžno ali rjavo obarvanost kožne površine; odtenek je odvisen tudi od naravne obarvanosti kože. Za takšno umetno obarvanje kože je zdaj v rabi dihidroksi aceton v koncentraciji od 2,5 do 10 odstotkov (največkrat je 5-odstoten). Takšno obarvanje traja od tri do pet dni, nato pa postopno izginja, saj se odmrle kožne celice pomikajo proti površju in odluščijo, z njimi vred pa tudi obarvanost.
Te aktivne snovi so vezane v različnih podlagah oziroma osnovah kremah, losjonih, pršilih &
Pri uporabi teh sredstev se je treba držati navodil proizvajalca: približno eno uro po nanosu kože ne smete dodatno močiti kože, izogibati se je treba nanašanju teh sredstev na lasišče in na območju obrvi, saj bi se pri tem obarvali tudi lasje in dlačice. Na obraz nanašajte le kreme, ki so namenjene obrazu koža obraza je zlasti na okrog oči tanjša in občutljivejša kot drugod po telesu. Tovrstne kreme načeloma niso škodljive. Seveda lahko pri nekaterih preobčutljivih posameznikih povzročijo preobčutljivostne reakcije, o drugih neželenih učinkih pa v strokovni literaturi ne poročajo. Zato svetujem, da najprej opravite test: kremo, ki jo nameravate uporabiti za večje površine, najprej nanesite na manjše, skrito območje. Če na tem mestu ne pride do reakcije (rdečina, srbež, izpuščaji), lahko sredstvo nanesete na večje kožne površine. Pri tem se boste tudi prepričali, kakšna bo obarvanost vaše kože in se izognete izrazito rumenemu oziroma oranžnemu obarvanju.
Enakomerno mazanje s takšnimi sredstvi je seveda prava umetnost le redkim se uspe enakomerno namazati po vsem telesu. Še posebno pozornost je treba posvetiti nepigmentiranim žariščem, na katera je treba sredstvo nanesti večkrat, če naj bo obarvanost enakomerna. Zato za začetek svetujem, da si omislite pomoč spretne kozmetičarke, ki bo najprej opravila nežno luščenje kože (piling) in vas nato enakomerno namazala po vsem telesu, najbolj pazljivo pa po nepigmentiranih žariščih vitiliga.
Če je žarišč vitiliga malo, jih je možno prekriti tudi s TETOVIRANJEM s pigmenti, ki so enaki normalni kožni barvi.
Za tiste bolnike, pri katerih je žarišč veliko in prekrivajo praktično skoraj vse telo, pa prihaja v poštev, da se odstrani še preostale pigmentirane predele. S tem dosežemo, da je vsa koža nepigmentirana. To lahko dosežemo s kemično snovjo monobenziletrom hidrokinona. Takšno zdravljenje traja eno leto, depigmentacija pa je trajna (pri nas ga zaenkrat ne izvajamo).
Kot sem že omenila, trenutno še ne poznamo natančnega vzroka za nastanek vitiliga in kljub temu, da imamo na voljo nekaj načinov zdravljenja, pa za večino velja, da je uspešno le pri določenem deležu bolnikov. Preostalim pa skušamo pomagati z enim od zgoraj omenjenih načinov prekrivanja žarišč.

Mag. Metka Adamič, dr. med.


_________________
Lep pozdrav
Marjan


Nazadnje urejal/a marjan 24 Sep 2011 09:30; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 13 Okt 2009 16:03    Naslov sporočila: Re: vitiligo Odgovori s citatom

VITILIGO

10.01.09 16:11

Živjo!

Sama imam že eno leto postavljeno diagnozo vitiligo. Osebno me hipopigmentacija zelo moti, saj je na vidnih mestih (okoli oči, ust, po rokah...) in zelo izražena. Uporabljam gel, ki sem ga naročila prek spleta...in čeprav ga nisem uporabljala tako pogosto kot bi ga morala, so se mi rezultati pokazali že po dveh tednih.

Povezava:

www.dermabest.com


Lp
Odgovori •
doda27


Re: vitiligo

Pozdravljeni!

Imam sina, starega 2 leti in 4 mesece. Pred približno dvema mesecema sem opazila na desni nogi, malo pod kolenom belo liso. Sprva nisem polagala posebne pozornosti, češ, verjetno je od poletne krastice. Vendar sem nekaj dni kasneje opazila enako liso na desni roki. Danes pa še pod pazduho.
Smo bili pri pediatru, sicer ne zaradi tega, ampak zaradi viroze, kje sem seveda vprašala, če je možno, da bi imel moj otrok vitiligo. Zdravnica me je zavrnila z besedami, da pač gre za neko manjšo spremembo na koži, da sicer naj opazujem, vendar verjetno ni vitiligo. Po današnjem odkritju me vedno bolj skrbi, če je to to.
Vem, da bom jasnejše odgovore dobila, če ga pejem na pregled, pa vendar me zanima, če je možno, da se vitiligo pojavi v tako zgodnjem otroštvu in če ja, ali je kakaršnakoli terapija možna in mogoče tudi uspešnejša, glede na zgornje odkritje. Sem brskala po spletu, vendar vsa zdravljenja,o katerih sem brala se mi zdijo še neprimerna za malega otroka.

Hvala lepa za odgovor!

Lep pozdrav,

B. Kralj


Re: vitiligo

Pozdrav!

Tudi v tej starosti je vitiligo možen.
Res pa je , da so terapije dokaj neučinkovite.
Najprej pa seveda : ali sploh gre za vitiligo?

Lp

*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta


01/281 11 29 01/281 11 29 Odgovori:


Re: vitiligo


Pozdravljeni!

Tudi mene pesti vitiligo, ki je na vidnih mestih na obrazu.
Posebaj izrazit je pod očmi.
Lani poleti sem opazila, da se je vitiligo zmanjšal, saj sem se malo bolj izpostavljala soncu.(s primerno zaščito -zaščitni faktor 30)
Nekje sem prebrala, da lahko izpostavljanje soncu povzroči ponovno regeneracijo melonocitev.Koliko resnice je v tem?ker spet drugje pišejo, da se je v primeru vitiliga treba izogibati soncu...to sem tudi do lanskega leta počela...
Za letošnjo poletje sem se odločila, da se bom v mejah normale izpostavljala soncu...vas pa bi prosila, če bi mi lahko napisali, če je to primerno in koliko ur na dan bi bilo primerno ??s kakšno zaščito?

Še nekaj me zanima;
-ali lahko kontarcepcijske tabletke povzročijo širjenje vitiliga?
-ali folna kislina in kompleks b zavirata nastajanje vitiliga?


Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Čebelico Majo pa bi prosila, če napiše še kaj več o gelu, ki ga je naročila preko neta in jih uspešno pomaga v boju z vitiligom.

Lp, Lidija Odgovori •
B. Kralj


Re: vitiligo



Pozdrav!

Sonce je naravni vir UV žarkov, ki lahko sprožijo tvorbo pigmenta, doziranje pa mora biti tako, da ne pride do opekline!
Koliko naj bo tega in kdaj, p ani moč napisati.
Priporočamo uporabo Vitix kreme ob zmernemu izpostavljenju soncu.
KOntracepcija nima pri tem nič, niti B vitamini, folna kislina.
LP

*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Jurčkova cesta 231 , Ljubljana

01/281 11 29




Re: vitiligo


Zelena trava lepo pozdravljena!


Uporabljala sem vitix, meni osebno ni nič pomagal.
Gre za gel, ki vrača pigment postopoma. Prvi rezultati so se pri meni pojavili že po dobrih dveh tednih! Pri tem pa je potrebna le sončna svetloba ali UV svetloba (solarij, npr. pozimi). Gel je prozorna tekočina, ima močan vonj in se v nekaj minutah po nanosu posuši. V bistvu se z gelom namažeš po predelih kjer je vitiligo izražen in se za določen čas izpostaviš soncu. Ta čas je na začetku 5 minut, nato pa vsak dan povečuješ (10, 15, 20 minut do največ 30 minut). Gel nanašaš dvakrat na dan (lahko tudi večkrat).
2 steklenički sta me z poštnino vred prišli cca. 100 €!




Lep pozdrav Odgovori •
zelenatrava




Re: vitiligo
06.02.09 17:31

Dr.Kralj hvala za odgovor.
Zanima me še sledeče;

1.Ali se ob uporabi Vitix gela jemajo še te Vitix tablete?

Na tej strani sem zasledila , da daje kombinacija gela in tablet super rezultate.
Za Vitix gel sem že slišala, za Vitix tablete pa še ne in me zanima vaše mnenje o njičebelica Maja hvala za odgovor.

Zanima me še to;
Ali si začela ta gel uporablajti po posvetu z dermatologom?
Sicer je vse kar pišeš zelo super in me mika, da bi ta gel naročila, vendar
me je strah na obraz nanašati nekaj o čemer se nisem prej posvetovala z osebo, ki je specializirana na tem področju.
Kje pa si izvedela za ta gel?

ti ga je kdo priporočal, ali si to stran sama našla na netu?
Da slučajno ta gel ne tanjša kože?

Je pa super -fajn prebrati, da se ti vitiligo manjša Smile)


LP obema! Odgovori •
B. Kralj



Re: vitiligo


Pozdrav!

smatra se , da je kombinacija tablet in mazila učinkovitejša kot le ena terapija.

Lp

*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Jurčkova cesta 231 , Ljubljana





Re: vitiligo


zelenatrava..

Ta gel nisem začela uporabljati po posvetu z dermatologom, saj večina ne pozna izdelka. Vendar pa sem na zadnjem pregledu pri dermatologu povedala za ta gel in tudi sam zdravnik je opazil da se mi je vitiligo zmanjšal. Moram povedati da nisem imela nobenega strahu pred nanosom gela. Gel uporabljava jaz in sestra že več kot 1 leto in pri obeh ni nobenih slabih znakov oz. stranskih učinkov (samo dobri Smile ). Sama brošura, ki jo dobiš poleg izdelka zelo dobro poudari, da je izdelek varen (brez toksičnih dodatkov, brez škodljivih substanc, brez draženja in brez tveganja). Še vedno pa se lahko obrneš na prodaljalca izdelka in povprašaš.

lep pozdrav Smile Odgovori •
zelenatrava


Re: vitiligo


Pozdravljeni!

Čebelica Maja hvala za odgovor.
Tudi sama se odločam o nakupu tega izdelka..vendar še nisem 100% odločena.
Bi še dr.Kralja vprašla za mnenje!

Dr.Kralj!
Prosim, če napišete vaše mnenje o tej maži/kremi Novitil.

Vitiligo imam samo na levi strani obraza pod očesom.
Ali je varno to kremo nanašati na obraz?
Najlepša hvala za odgovor.

Še link, kjer lahko preberete več o tej kremi(če je ne poznate).
[www.dermabest.com]

Lp, Lidija Odgovori •
B. Kralj



Re: vitiligo

Pozdrav!

Za to kremo sem slišal, pri nas ni registrirana, tudi sestavine ne obetajo kakšnih rezultatov, verjamem pa , da pri nekaterih deluje.
Ne vidim razlogov, ki bi govorili za to, da bi bila škodljiva, torej lahko jo poskusite, kaj več pa težko, ker to ni zdravilo, ki bi imelo neke objektivne študije in rezultate.

Lp

*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Jurčkova cesta 231 , Ljubljana




Odgovori •
Znanec



Re: vitiligo


Čebelica Maja:
Kje pa kako lahko naročim ta gel(Novitol). Lepo bi te prosil za pomoč!

Hvala Odgovori •
Čebelica Maja

Re: vitiligo


[www.dermabest.com]

vitiligo ni ozdravljiv. tudi če se po nanosu gela stanje povsem izboljša, se vitiligo lahko vrne kadarkoli.

srečno Odgovori •
zelenatrava

Re: vitiligo


pozdrav:)

Znanec, ta gel lahko naročiš na tej strani;

[www.dermabest.com]
www.dermabest.com

pošiljajo tudi v slovenijo.


zadnjič sem preko te strani

[www.colortration.com]

naročala nekaj(6) testerjev pudra, ki je primeren za prekrivanje vitiliga.
puder je zelo prekriven, vendar, ker imam vitiligo samo na predelu pod očmi, mi ta puder ne odgovarja.
če kdo želi mu jih podarim, pošljem po pošti.

info na;
zelena.trava5@gmail.com


LP! Odgovori •
zelenatrava



Re: vitiligo


pozdrav:)

dr.Kralj
lepo prosim, če pokometirate te sestavine;
Aqua (Water), Isopropyl Stearate, cetyl dimethicone copolyol polyglyceryl -4 isostearate, hexyllaurate, cyclomethicone, dihydroxyacetone (DHA), ethoxydiglycol, glycerol, mica, iron oxides C1 77491, dimethicone, caprylic/capric triglyceride, C12-15 alkylbenzoate, petrolatum, mineral oil, erythrulose, cera alba sodium chloride, hydrogenated castor oil, methyldibromo glutaronithile, phenoxyethanol, parfum (fragrance).

ali je v tej kremi mogoče kakšna sestavina, ki bi lahko škodovala koži na obrazu, posebej me skrbi tanjša koža pod očmi, kjer imam vitiligo najbolj izrazit?

Drula Pigment Cream MC_D127

How does DRULA PIGMENT CREAM work?
The self tanners tone the white spot on skin (vitiligo) and the brown colored pigment covers the skin surfaces.

to kremo imam namen naročiti preko neta,tako, da bom zelo vesela vašega komentarja.
hvala že v naprej.

Lidija Odgovori •

B. Kralj



Re: vitiligo
12.06.09 11:27 Moderator


Pozdrav!

Glede na sestavine mislim, da ni posebnih ovir za uporabo, gre za prekrivno kremo, ki pač zakrije mesto depigmentacije.

Lp

*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Jurčkova cesta 231 , Ljubljana


Four-star



Re: vitiligo


Pozdravljeni

Ker sem še študent in nimam mastercard-a ali paypala me zanima če mi je kdo pripravljen naročit kremo DermaBest® Novitil®. Za naročilo bi mu bil zelo hvaležen. Denar sem pripravljen dati tudi vnaprej + nekaj zraven za pomoč.

Hvala Odgovori •
zelenatrava



Re: vitiligo


Four-star

za kupovanje preko interneta lahko uporabljaš tudi VISA electron, ki jo na a banki ali na banki koper dobi vsakdo, ki je star 18 let.ni potrebno, da imaš mesečne dohodke.
to kartico imam tudi jaz, saj je zelo varna.
poguglaj malo in se prepričaj kako enostavno je.

LP! Odgovori •
zelenatrava



Re: vitiligo


Pozdravljeni!

spet se vam oglašam, s še dvema vprašanjima povezanima z vitiligom.

-ali ginkgo biloba(tablete) resnično preprečujejo širjenja vitiliga?
sem brala, da v velikih primerih tudi oblažijo oz.odpravijo vitiligo, koža se repigmentira...??

-vitiligo(izrazit) imam samo pod levim očesom.skoraj vedno si ga uspešno zakrivam s pudrom, vendar se dogaja, da občasno ta lisa postane tako bela, da je noben puder ne prekrije...v bistvu se nič ne prime na tisto kožo takrat..traja dva ali tri dni, potem pa jo lahko zopet uspešno prikrijem...(puder imam vedno isti, tudi kremo za obraz)
me zanima, če to povzroči stres ali mogoče določena hrana...?
zakaj se to dogaja?
lisa se na srečo ne širi, edino to me zelo obremenjuje, ker je občasno ne morem prekriti.

LP!
lidija Odgovori •
B. Kralj


Re: vitiligo



POzdrav!

Bili bi zelo veseli, če bi nam uspelo zdraviti Vitiligo npr z izvlečki ginkija.
Kar se tiče drugega vprašanja, obstajajo kreme, ki pomagajo pri zakrivanju belih lis, ena takih , ki je primerna je Coverderm.

Lp

*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Jurčkova cesta 231 , Ljubljana

01/281 11 29 01/281 11 29 Odgovori



Re: vitiligo


Tudi jaz imam vitiligo, ki se mi je začel pred tremi leti zelo širiti. Je kar zoprn in nekako se ga ne morem navadit:(Sad Prejšnji mesec sem v reviji življenje in tehnika prebrala, da so odkrili vzrok vitiliga. Telo naj bi proizvajalo peroksid in zaradi tega nam sivijo lasje in dlake, nam, ki imamo vitiligo pa tudi koža. A je še kdo kaj podobnega slišal???

Odgovori •
B. Kralj


Re: vitiligo


Pozdrav!

To je še ena od smeri,teori za vitiligo, tudi sam sem bral o tem, vendar ni s tem v zvezi nobene novosti kar se tiče zdravljenja, vsaj dosedaj ne.

Lp

*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Jurčkova cesta 231 , Ljubljana

01/281 11 29


Re: vitiligo


Pozdravljeni,
imam vprašanje za čebelico Majo. Ker sem opazila, da že dolgo uporabljate kremo dermabest me zanima kašni so rezultati?
Ali mogoče poznate olje št.36, ta bi naj tudi preprečeval širjenje vitiliga.

hvala in lep pozdrav

Odgovori •
PIKAPOKA

Re: vitiligo


Lani je moja dvanajstletnica dobila diagnozo- vitiligo.Prva terapija je bilo mazanje z gelom Vitix.Po štirih mesecih ni bilo nobenega izboljšanja in bili sva zelo razočarani. Potem je sledila kontrola pri dermatologu- dobili sva še eno kremo- ELIDL. Z Vitixom sva se mazali zjutraj, z Elidlom pa pred spanjem.Hkrati je moja punčka hodila tudi na UV TERAPIJO. Do sedaj sva opravili 12 terapij.Stanje se je zelo, zelo izboljšalo, manjše lise so skoraj popolnoma izginile in obe se neizmerno veseliva uspeha.Med počitnicami UV TERAPIJE nisva imeli- menda zaradi nevarnosti opeklin. Začeli bova spet sedaj - septembra- vseh terapij naj bi bilo približno 40.
Vsem , ki trpite zaradi vitiliga polagam na srce - bodite potrpežljivi- uspeh ne pride čez noč.Tudi midve sva se vozili v Ljubljano -30km v eno smer-terapija pa traja minutko ali dve. Da ne govorim , koliko časa iščeš parking......Pa trpi služba , pa šola ....Mislili sva , da bo vse zaman, pa krema je draga ...,pa sva vseeno vztrajali in glej ga - naša bejba je skoraj brez "flekov". VZTRAJAJTE!

LEPO VAS POZDRAVLJAM

Odgovori •
B. Kralj


Re: vitiligo



Objavljam en optinmističen prispevek, moj komentar je le, da smo vsi veseli, če dosežemo uspeh, pri otrocih je uspeh boljši kot pri odraslih, na vsak način pa velja poskusiti tisto kar je možno.

Lp

*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Jurčkova cesta 231 , Ljubljana

01/281 11 29 01/281 11 29 Odgovori •

Re: vitiligo


Pozdravljeni,

Sam imam bele lise samo pod očmi verjetno gre za vitiligo .Sedaj me zanima ali je tudi to možno zdraviti z UV TERAPIJO, ali lahko to odpravim na kakšen drug načičn recimo da se prenese pigment s katerega drugega dela telesa.

hvala za odgovor.
lp domen

Odgovori •
B. Kralj




Re: vitiligo



Pozdrav!

Pregled pri dermatologu in ocena, postavitev diagnoze, takrat bo odločitev za obliko zdravljenja.
To je prava pot.

Lp

*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Jurčkova cesta 231 , Ljubljana

01/281 11 29 01/281 11 29 Odgovori





Re: vitiligo


Spet jaz.
Nameravam si kupiti tole lučko za domačo uporabo. Kaj menite o njej.

Odgovori •
B. Kralj

Re: vitiligo


Ne vem kaj naj si mislim o njej, ker ni nikjer navedena.

Lp

*****************************
Prim. Boris Kralj, dr. med
specialist dermatovenerolog, flebolog
Dermatološka ambulanta
Jurčkova cesta 231 , Ljubljana

01/281 11 29 01/281 11 29
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 24 Sep 2011 09:25    Naslov sporočila: Anti-pigment vlažilna nega proti pigmentnim madežem Odgovori s citatom

Anti-pigment vlažilna nega proti pigmentnim madežem





Anti-pigment vlažilna nega proti pigmentnim madežem
Dnevna vlažilna nega proti pigmentnim madežem. Primerna za vse tipe kože. Idealna kot podlaga za make-up. Lahko jo uporabite tudi na rokah.


Komplementarni izdelki: Modelliance Night Hyaluron-Filler Night


Navodila:

Kot optimalno dopolnitev Eucerin priporoča: Hyaluron -Filler nočno kremo, Modelliance nočno kremo, DermoDENSIFYER nočno kremo


Posebne značilnosti:

Zmanjša in preprečuje motnje pigmentacije.
Koži podari enakomeren ten
Lahka emulzija olje-v-vodi
Izjemno učinkovita diojska kislina zavira koži lastno tvorbo melanina in tako opazno zmanjša prekomerno pigmentacijo.
Zelo učinkovita UVA-/UVB-zaščita, ZF 20
Nežno odišavljena
Hitro se vpije
Klinične študije dokazujejo, da je izdelek zelo učinkovit in da ga koža dobro prenaša.

Sestavine (INCI):

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Cyclomethicone, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Triazone, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Alcohol Denat., PEG-40 Stearate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Xanthan Gum, Tetrasodium Iminodisuccinate, Sodium Carbomer, Propylparaben, Octadecenedioic Acid, BHT, Parfum.

Za več ..klikni na link..!!!

http://www.eucerin.si/anti-age/anti-pigment_fluid.asp
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 24 Sep 2011 09:51    Naslov sporočila: Kemični piling Odgovori s citatom

Kemični piling




Natančno usmerjeno delovanje izbranih kemičnih sredstev in delovanje na ustrezno globino kože.
Za odpravo mnogih različnih kožnih nepravilnosti!
Za kaj?

Za korekcijo finih gubic, sončnih peg, aken, brazgotin, za izboljšanje kakovosti kože pri kadilcih in poškodbah od sonca, za pomladitev starajoče se kože.

Kako?

Kemični piling, pri katerem se uporabljajo preizkušene kemikalije, kot so sadne, fitične, triklorocetne kisline in druga varna kemična sredstva, odstrani vrhnje, postarane plasti kože.

Kje?

Piling je uporaben na različnih delih telesa. Mogoče ga je uporabiti natančno usmerjeno na območjih z gubicami (okoli oči - vranje nožice; okoli ust - ustnični rob), na licih ali po vsem obrazu in vratu. Uporabljamo ga tudi na drugih izpostavljenih mestih telesa, kjer je koža poškodovana zaradi izpostavljenosti soncu (dekolte, roke…)

+
Metoda ima takoj opazne učinke, a ni nadomestilo za facelift.




Več podatkov najdeš tukaj...!
http://www.terme-krka.si/si/dolenjske/lepotni_posegi/kemicni_piling/?gclid=COzPlPS-tasCFYTwzAodqHX2BA
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> POMOČ - bolnim Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group