ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si...
ZD. FORUM
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kako naprej....

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> POMOČ - bolnim
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nejc88



Pridružen/-a: 14.03. 2012, 17:33
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: 14 Mar 2012 17:50    Naslov sporočila: Kako naprej.... Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
Pravzaprav ne vem kako naj sploh pričnem...
Približno 3 mesece se zdravim za diagnozo "izgorelost" oziroma anksiozna depresija in po pravici povedano se pred mano pojavi vedno več dni, ko ne vidim več izhoda!

Star sem 27 let in sem pred 5 leti pričel delovati v podjetju, ki je dokaj uspešno. Glede na to, da imam stalno željo po dokazovanju sem v tem obdobju po svoji lastni želji stalno napredoval in prehajal v "kritične" oddelke - pa se je zalomilo.

Po hudih paničnih napadih, tesnobe, večkratnih omedlevicah sem si priznal, da je čas za pomoč. In tako se je zgodilo. 2 mesece bolniške jemanje Cimbalte in nato zopet služba in ponovno stara zgodba le v hujši obliki -vmes pa zamenjava zdravil na Cipralex vendar kljub temu se moje zdravstveno stanje rapidno slabša !

Moji občutki: Da ne dosegam pričakovanj drugih oziroma jih želim dosegati le zato, da bi bil všečen vsem. Prizadanejo in čustveno me sesujejo vsake malenkosti pa naj si bo to le, ko me kateri izmed sodelavcev pozabi povabiti na kavo. Počutim se nekoristnega in predvsem kot, da v to družbo nikakor ne soupadam.

Pred 2 mesecema sem postal tudi očka - to me je sicer pomirilo vendar sedaj.... Recimo, da mi gre na jok že ko primem otroka v naročje. Vedno več imam paničnih napadov vedno več strahov (ali bom lahko še kje delal, kaj bom delal, kako naj se rešim tega).

Sem oseba, ki zdravo živi (ne kadim, ne pijem, redno se ukvarjam s športom) pa očitno to ne pomaga.

So morda krive tablete? Da o mislih na samomor ne govorim saj čustveno to vedno težje prenašam in si tovrstnega načina življenja resnično več ne predstavljam.

Kaj storiti - zopet vzeti bolniško in potem nazaj na delo, da bo slabše ? Nikoli v življenju se nisem srečal s podobno situacijo zato bom vsakega namiga ali pomoči, da morebiti svoje življenje postavim na pravi tir vesel.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 15 Mar 2012 08:23    Naslov sporočila: Odg: Odgovori s citatom

Spoštovani !

Vi ste še mlad, zato boste morali zdravljenje depresije vzet resno, obiskat zdravnika psihiatra, da vam postavi diagnozo, potem sledi zdravljenje.

Depresija je resno bolezensko stanje. 'Slaba volja', pomanjkanje energije, občutki manjvrednosti, težave s koncentracijo in celo samomorilne misli so le nekateri od mnogih simptomov. Medicinski izraz 'anksiozne motnje' pokriva celo vrsto zelo različnih bolezenskih stanj. Te motnje vključujejo panično in generalizirano anksiozno motnjo, socialno anksioznost, obsesivno-kompulzivno motnjo in post travmatsko stresno motnjo. Depresija in anskioznost sta pogosto povezani in tako ju tudi zdravimo.

Antidepresivi vam niso tuji, zato vas naj nebo strah jemanja antidepresivov nekaj mesecev ali več, ker ne povročajo odvisnosti ali zasvojenosti, lahko vam samo pomagajo.

Priporočal bi, da poskusite zdravljenje z Zoloftom 50mg, namesto Cipraleksa, (čeprav ta ni slab ) vsekakor se boste o zamenjavi pogovorili z vašim zdravnikom psihiatrom.
Antidepresive morate jemat redno vsak dan in ob isti uri, če je le mogoče.

Vsakdo gre v zivljenju skozi različne krize, stiske in se znajde na prelomnicah, v katerih potrebuje človesko oporo in včasih
tudi strokovno pomoč. Stevilni ljudje pa potrebujejo tudi dolgotrajnejse oblike psihoterapevtske pomoči.
Psihoterapija je v vseh teh primerih lahko dragocena oblika strokovne pomoči.

Če še čutite vitalno energijo in fizično moč, boste depresijo premagali zelo hitro, ne se kar vdat, poskušajte čim manj negativno razmišljat, razmišljajte v pozitivni smeri in naj bo čim manj stresov..itd.

Najpogostejši način zdravljenja predstavljajo antidepresivna zdravila, psihoterapija ali kombinacija obeh.
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> POMOČ - bolnim Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group