ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si...
ZD. FORUM
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




ŽENSKI ORGAZEM

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> Ljubezen / spolnost / kontracepcija / težave /
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 04 Mar 2008 19:21    Naslov sporočila: ŽENSKI ORGAZEM Odgovori s citatom

ŽENSKI ORGAZEM

Tao modrost, ki izvira iz tisočletnega opazovanja naravnega delovanja in odziva, pravi, da obstaja devet nivojev ženskega orgazma. Vsak posamezen nivo ustreza telesnemu sistemu organov in ima svoje očitne znake. V večini primerov se ti nivoji medsebojno prepletajo in dopolnjujejo. Sposobnost ženske, da doživi orgazem, je tako odvisna od prispevka energije iz notranjih organov, čutil, kostnega mozga, možganov in krvi. Ženska, ki ima na razpolago dovolj energije, si lahko privošči neomejeno prehajanje skozi orgazemske stopnje. Na drugi strani pa bo žensko telo, ki komaj zbere energijo za preživetje, s to energijo varčevalo. Dokler se vitalni deli telesa ne obnovijo in povrnejo v energetsko ravnovesje, dotlej si telo ne bo moglo privoščiti orgazma.

Devet nivojev ženskega orgazma;

Nivo 1 – Pljuča:
Ženska vzdihuje, težko diha in izloča obilo sline.

Nivo 2 – Srce:
Medtem, ko se ženska poljublja, izteguje jezik proti moškemu. Vrh jezika, glede na teorijo o petih elementih, ustreza srcu. Zato se pri efektu izražanja srčne energije, ženska se s svojim srcem povezuje z moškim preko iztezanja jezika.

Nivo 3 – Vranica,
trebušna slinavka in želodec: Ko njene mišice postanejo aktivirane, lačno grabi in tesno objema moškega.

Nivo 4 – Ledvice in mehur:
Ženska doživi serije vaginalnih krčev, izločati se prično tekočine. Ko je ženska na tej točki, mnogi verjamejo, da je doživela orgazem. Prav tako kot moški se tudi ženska prične sproščati, njeni sklepi se sprostijo.

Nivo 5 – Kosti:
Njeni sklepi in kosti se sprostijo in začne grizljati moškega.

Nivo 6 – Jetra in živčevje:
Ženska se razteza in zvija kakor kača, svoje roke in noge poskuša oviti okrog moškega.

Nivo 7 – Kri:
Njena kri se približuje točki vrelišča, ženska se poskuša moškega strastno dotikati vsepovsod.

Nivo 8 – Mišice:
Njene mišice se popolnoma sprostijo. Še bolj grize in prijema moškega za bradavice.

Nivo 9 - Celotno telo je napolnjeno z jin energijo:
Ženska kolapsira v »majhno smrt«. Popolnoma se odpre in preda moškemu.

Ključ do uspeha je sposobnost moškega, da se vzdrži ejakulaciji, medtem ko ženski omogoči polno orgazmično izpolnitev.

Vsaka težava na določenem nivoju sugerira na neravnovesje tega nivoja. Na primer, spolni odnos/ljubljenje, ki se po navadi končuje na nivoju 4, nakazuje na probleme z ledvicami ali lahko čez čas povzroči ledvično neravnovesje, ki se lahko pri moškemu manifestira kot težava s prostato, pri ženski kot težava z maternico in jajčniki.

LP


Nazadnje urejal/a marjan 16 Jul 2010 13:06; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 04 Mar 2008 19:23    Naslov sporočila: Zadovoljstvo ženske ni samo v orgazmu Odgovori s citatom

Zadovoljstvo ženske ni samo v orgazmu


Za zdravnike in strokovnjake predstavlja orgazem vrhunec spolnega zadovoljstva, svojevrstni "dokončni" stadij, po katerem sledi sproščanje.
V tem trenutku se hkrati dogaja vrsta specifičnih sprememb, psihičnih in telesnih. Pri ženski gre za krčenje vagine, prekinjajočo kontrakcijo notranjih mišic nožnice, pospešen srčni utrip, širjenje krvnih žil, naježenje kože, otrdele bradavice na prsih... Končno, v trenutku največjega užitka ženska spontano zapre oči, kar se pojasnjuje s tem, da takrat ne prenese svetlobe.

Ali so v igri hormoni?

Pravzaprav pride do najpomembnejših sprememb v možganih. V trenutku orgazma začne hipofiza izločati endorfine. To je naravna snov, ki daje občutek ugodja in zadovoljstva. Zato ni nič čudnega, da se večina zakonskih sporov uspešno poravna v postelji. Spolno zadovoljstvo daje občutke popolne sproščenosti in zadovoljstva. Alkimija ljubezni in spolne želje kaže, da se v trenutku orgazma izloči DHEA, hormon, ki ima močan antidepresivni učinek.

Praksa pa se tudi razlikuje od teorije. Najprej je potrebno izpostaviti dejstvo, da veliko žensk še ne pozna občutka popolnega zadovoljstva. To ne pomeni, da te ženske nimajo nikakršne spolne želje ali da niso sposobne občutiti kateregakoli zadovoljstva. Razen tega se o orgazmu zelo veliko govori in mnenja so različna in se v tej kopici trditev mnoge ženske težko znajdejo. Ali se orgazem doživi izključno pri spolnem odnosu? Ali se ga doživi šele po večih letih spolne aktivnosti? Kaj povedati o doživetju orgazma s stimulacijo klitorisa? Ali lahko izboljšamo svojo sposobnost doživljanja orgazma? Ženske še vedno iščejo odgovore na mnoga vprašanja.

Kateri orgazem?

Ali obstaja "boljši ali slabši" spolni užitek? Sigmund Freud je trdil, da šteje edino vaginalni orgazem; orgazem, doživet s stimulacijo klitorisa, je razglasil za dekliško zadovoljstvo in za nezrelega. Freud se je seveda motil: danes strokovnjaki trdijo, da sta oba enakovredna.

Penetracija me ne zadovoljuje popolnoma; je z mano vse v redu?

Nekatere ženske se sprašujejo, ali je orgazem, ki ga doživljajo, "tisti pravi", saj to, kar doživljajo, ni v skladu s tem, kaj berejo oziroma slišijo. Strah je neutemeljen, saj je potreba po stimulaciji klitorisa povsem naravna za doseganje užitka. Rezultati neke francoske raziskave iz leta 1992 so pokazali, da 8 odstotkov žensk ni niti enkrat doživelo orgazma med samo penetracijo brez draženja klitorisa. Manj kot 0,7 odstotka anketiranih je trdilo, da jim je samo penetracija dovolj za dosego orgazma. Zaključek raziskave se glasi, da ženski spolni užitek ni samo odvisen od moškega spolnega organa.
Ista raziskava je pokazala, da 67% žensk pozna orgazem, doživet z masturbacijo, 57% pa z oralnim stimuliranjem. To potrjuje dejstvo, da ne obstaja recept, ki bi veljal za vse: občutek popolnega zadovoljstva se ne doseže samo z draženjem erogenih con in spolovil, temveč sta domišljija in uživanje v celotnem spolnem odnosu sestavna dela užitka, ki izpopolnjuje spolno zadovoljstvo. Znano je, da moški lažje in hitreje doživijo orgazem kot ženske, ki potrebujejo več časa in tudi orgazma ne doživijo vsakič. Zaradi tega nekateri pari ne dosežejo skupnega užitka.

Ali se lahko zadovoljstvo občuti brez orgazma?

Po rezultatih iste raziskave 75% žensk izjavlja, da so pri zadnjem spolnem odnosu doživele orgazem. Vendar po mišljenju seksologov orgazem ni edini in obvezni cilj spolnega odnosa. Mnogo žensk pripoveduje, da jih osrečuje sam spolni odnos kot tudi zadovoljstvo, ki jim ga dajeta dotik teles in partnerjevo ljubkovanje. Počutijo se zadovoljene tudi brez orgazma. Strokovnjaki imenujejo to "čustveni orgazem". Gre za vrhunec, ki se doseže z občutkom intimnosti, želje, privlačnosti in zanosa. Šele občutki neuspeha ali nepopolnega zadovoljstva vodijo ženske v razmišljanje o svoji (ne)zadovoljitvi.

Kaj narediti, če mi ne uspe doživeti orgazma?

Ni potrebno izgubiti glave. Razlog je ponavadi banalen in rešitev enostavna. Za nenadni izostanek orgazma obstajata dvae pojasnili: velika telesna utrujenost, ki onemogoča sproščenost in kak nezavedno nerešen spor med partnerjema. Med ženskami, ki še nikoli niso doživele orgazma, je večina takih, ki se ne zna popolnoma sprostiti, pogosto zaradi razlogov, ki so povezani z vzgojo. V tem primeru pomaga seksualna terapija, ki odpravlja psihične blokade.

Ali je potrebna izkušnja?

Seksologi trdijo, da nam doživljanje orgazma ni prirojeno. Popolnoma naravno pa je, da ga enkrat doživimo, enkrat pa ne. Primer: 76% žensk trdi, da pri prvem spolnem odnosu ni doživelo orgazma niti uživalo v samem aktu, vendar pa je prvi spolni odnos izredno pomembna izkušnja za nadaljnje spolno življenje. Prvi spolni odnos s partnerjem, ki nam ni ustrezal, lahko onemogoča doživljanje orgazma še dolgo po taki neprijetni izkušnji.
Da bi ženska lahko doživela orgazem, se mora naučiti "vladati" svojemu telesu in se osvoboditi blokad in tabujev, ki ji ne dopuščajo spolnih užitkov, da se lahko prepusti in sprosti. Ženska bi morala obvladati svojo seksualnost, čeprav tega marsikatera ne zmore. Vzgoja, občutek gnusa ali umazanosti spolnih organov mnogim predstavljajo motnje v doseganju spolnih užitkov. Prav tako je pomembno, da se ženska ne navadi igranja orgazma, saj je to nevarna zanka. Ženska, ki se osredotoča na igranje orgazma, se ne more sprostiti in s tem zapira vrata pravim užitkom.


LP
M.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Roža
Član


Pridružen/-a: 21.02. 2008, 15:40
Prispevkov: 384

PrispevekObjavljeno: 04 Mar 2008 23:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kateri položaji so najboljši za doseganja orgazma?

Ah, spet se lahko naslonimo le na kakšno statistiko … Ta pravi, da ženskam najbolj »paše«, ko so »zgoraj«, na drugem mestu pa je stari dobri misijonarski položaj.



Ali obstaja tableta za ženski orgazem?


Kemičnih substanc, pa naj bi bile te v obliki tablet, olj, krem in podobno, ki bi žensko brezskrbno popeljale do nebeških višin, zaenkrat še ne poznamo. Res pa je, da reklam na to temo nikakor ne manjka.


Kaj je treba še vedeti?

Ženske doživljajo orgazem na različne načine. Zatorej ne obstaja univerzalni recept, kako bi lahko vsako posamezno žensko pripravili do njenega vrhunca. Več o tem nekoč drugič, v drugem prispevku …



In za konec: Mogoče je res (dokazano pa še ni):

- Ženski orgazem je 50-odstotno odvisen od biološke baze, torej je podedovan.

- Ameriška znanstvenica Elisabeth A. Loyd trdi, da ženski orgazem ni namenjen nadaljevanju človeške vrste, ampak je zgolj srečno naključje narave, torej nekakšen fenomene brez biološke funkcije.

- Poznate »trigazem«? Seksologinja Ava Cadell trdi, da je ta rezultat stimuliranja treh točk užitka – klitorisa, G-točke in anusa naenkrat.

- David Wood, avtor knjige Kako zadovoljiti žensko?, trdi, da so ženske zmožne tudi nekaj ur trajajočih orgazmov.

- Sporni multipli orgazmi. Moški v nekem kratkem časovnem obdobju ni zmožen doživeti več kot enega orgazma, za razliko od ženske, ki lahko v istem času doživi dva ali tri orgazme. Vsaj tako trdijo nekateri.

- Ženski orgazem ni značilen le za človeško vrsto. Strokovnjaki so ugotovili, da tudi ženka opice vrste Macaques rhesus doživlja orgazem, ki je zelo podoben ženskemu človeške vrste.
_________________
LP Roža


Življenje je kot basen: ni važno, kako dolgo je, ampak koliko je vredno.
SENEKA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roža
Član


Pridružen/-a: 21.02. 2008, 15:40
Prispevkov: 384

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2008 00:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če moški ženski ne pričara vsaj dveh orgazmov na dan, njegova ženska ne bo najbolj srečna


Nedavno preminuli psihiater Janez Rugelj je resda zapisal, da se mora številka ustaviti pri petem orgazmu in da so zanje odgovorne ženske same, toda moja teorija je malce drugačna. Za ženski orgazem je zadolžen moški. Prav moški mora svojo žensko tako odpreti, segreti in sprostiti, da s tem nima nobenih težav. Da ji prihaja kot za stavo. Vsaj dvakrat na dan. Edino tako bo zares zadovoljna. Edino tako ne bo tečna in zoprna. Tečne in zoprne so vedno ženske, ki imajo težave v seksu. Ki jim ne prihaja. Ki jim manjka veliki O. Tisti pravi orgazem, kjer mora za nekaj sekund izgubiti zavest.

Jebeš verižne orgazme, dovolj je le eden pravi. Tak, da te zbije in da komaj dihaš. Tak, da vse do večera ne rabiš drugega. Pravijo, da se mora ženska orgazma naučiti. Ne bi se strinjal. To je mora naučiti moški. Pa ne na način, da se neznansko trudi in izvaja maratonske kamasutra prijeme. Marveč tako, da jo zna sprostiti. Da pred njim nima zadržkov. Da se zaveda svojega telesa in dejstva, da ga obnori z vsakim centimetrom svoje biti.

Dragi moški, ne glejte le nase. Vedno glejte tudi na žensko. Pravi moški je tisti moški, ki uživa v uživanju ženske. Ki ga močno strese tudi njen orgazem. In ki komaj čaka, da ji bo pričaral novega.

Moški, ki tega ne ve, je moški, ki nima pojma o ženskah. In ženske, ki imajo take moške, so vedno zelo zadržane, tečne in zoprne.

iztokgartner.blog
_________________
LP Roža


Življenje je kot basen: ni važno, kako dolgo je, ampak koliko je vredno.
SENEKA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roža
Član


Pridružen/-a: 21.02. 2008, 15:40
Prispevkov: 384

PrispevekObjavljeno: 05 Mar 2008 01:03    Naslov sporočila: O ženskem orgazmu Odgovori s citatom

O ženskem orgazmu

Ena najbolj utrjenih seksualnih dogem je, da so ženske orgazmično počasnejše od moških, vendar orgazmična “slika” vseeno ni tako preprosta. Na hitrost ženskega orgazma vpliva veliko več “dejavnikov” kot na moškega.

Zveni bizarno, vendar spolno občevanje, povsem tehnično gledano, ni najprimernejša metoda za to, da ženska doživi orgazem. Najpomembnejša ženska spolna organa sta zunaj vagine. To sta klitoris in glava. Zato je za orgazem odločilnega pomena, kaj jima moški in sama ženska “delata”, da ji pride.
Večina vagin se razmeroma hitro dovolj navlaži za nebolečo vstavitev penisa, vendar pripravljenost vagine za občevanje še ne pomeni, da je tudi njena lastnica pripravljena za občevanje oziroma da se je dovolj približala orgazmu, da ga bo doživela samo z občevanjem, posebno, če par občuje v položaju, v katerem ne prihaja do primernega drgnjenja klitorisa, ali če ženski med občevanjem ne ugaja ročna obdelava klitorisa (kar precej žensk je takšnih).

DO ORGAZMA V OSMIH MINUTAH
Avtorica ene boljših knjig o ženskem orgazmu Saymour Fischer je pred leti ugotovila (ob sodelovanju občujočih parov), da je bil povprečen čas občevanja, ki ga je ženska potrebovala, da ji je prišlo, osem minut. Vemo, seveda, kako je s povprečnim prihajanjem. Tudi Fischerjeva je opazila “individualne raznolikosti”. Nekaterim sodelujočim ženskam je prišlo že po minuti, nekaterim pa šele po pol ure. Prišlo je vsem, ker je pač izbrala samo ženske, ki jim je prihajalo med občevanjem.
V drugih raziskavah so odkrili ženske, ki jim je prihajalo po manj kot minuti, celo po petdesetih in štiridesetih sekundah. Pa to niso rekorderke.

DO ORGAZMA V DVEH DO PETIH SEKUNDAH
Seks raziskovalec Pomeroy je odkril žensko, ki ji je prišlo po dveh do petih sekundah (ja, ja, sekund) po začetku občevanja. Vsakič. Si predstavljate? Na tem mestu smo seveda že pisali o ženskah, ki jim pride brez občevanja, kar tako, celo takrat, ko si tega ne želijo.
Najpočasnejšim v raziskavi Fischerjeve je prihajalo po polurnem občevanju. To seveda niso orgazmično najpočasnejše ženske. Če ženska po polurnem občevanju ne doseže orgazma, je sicer bolj verjetno, da bo po enournem občevanju imela zelo vneto čebelo, kot pa doživela orgazem, so pa tudi te vrste maratonke.

JAKOST IN TRAJANJE
Ženski orgazmi se razlikujejo tudi po jakosti in trajanju. Močan orgazem je boljši od šibkega, glavno pravilo pa je, da je vsak orgazem dober in boljši kot nič.
Večina orgazmov, ženskih in moških, je kratkotrajnih, na kar namiguje že tujka klimaks. Po drugi strani pa lahko orgazem pri ženski traja, traja, še malo traja – kot “valovi blaženosti”, kot to opisuje ena izmed srečnic. Fischerjeva trdi, da “tipičen” ženski orgazem traja od šest do osem sekund. Kaj pa “netipičen”? Njene raziskave so pokazale, da so redki orgazmi, ki trajajo več kot dvajset sekund, so pa bili.

TRIDESETSEKUNDNIK
Najdaljši je po njenih meritvah trajal trideset sekund, kar je zelo dolgotrajen ultimativni užitek. Že moški, ki opazujemo in čutimo takšno žensko, ki ji prihaja, prihaja in še malo prihaja, zelo uživamo. Kako mora počutiti šele ona…
Če feministke potrebujejo ultimativni dokaz o seksualni superiornosti ženske nad moškim, jim ni treba nastopati z ničemer drugim kot z žensko multiorgazmičnostjo, sposobnostjo ženske, da doživi ne enega, ampak nanizanko orgazmov.
Verjeli ali ne, resnica je, da lahko ženska doživi tudi sto in več orgazmov med eno samo seksualno seanso. Seksolog Edward M. Brecher navaja izkušnjo moškega, ki je sodeloval v Gibanju za seksualno svobodo (Sexual freedom movement). Na eno izmed žensk, s katero se je še posebno rad bojeval za seksualno svobodo, ima posebno orgazmične spomine.

DVESTO ORGAZMOV ZAPORED
“Po mojem mnenju je v štirih urah doživela do dvesto (ja, 200) orgazmov,” je dejal.
Pomeroy navaja primer ženske, ki je bila sposobna doživeti od petnajst do dvajset orgazmov med dvajsetminutnim občevanjem. Z drugimi besedami: prišlo ji je enkrat na minuto. Raziskovalca Cauthery in Cole trdita, da je svetovni rekord 100 orgazmov v eni uri, vendar ne navajata, ne časa ne kraja, ne rekorderke.
Tiste ženske, ki se pritožujejo, ker za orgazem potrebujejo polurno občevanje, naj pomislijo na vse tiste, ki jim nikoli ne pride med občevanjem (kaj šele tiste, ki jim nikoli ne pride). So ženske, ki jim pride samo s pomočjo prstov, in so ženske, ki jim pride samo med oralnim seksom, in so srečnice, ki jim pride na vse mogoče načine. So ženske, ki jim vedno pride po približno enakem času, in so ženske, ki jim enkrat pride zelo hitro, drugič pa zelo pozno. Zakaj? Zato, ker na doseganje in hitrost ženskega orgazma vpliva veliko več “dejavnikov”, kot jih vpliva na moškega.
Je smiselno vedno znova vztrajati pri tem, da ženska doživi orgazem med občevanjem, če ga ne, ga pa doživlja na druge načine? V bistvu ne, vendar si ga tako ona kot on želita vsaj tu in tam doživeti tudi med občevanjem. Ne da bi se tokrat spuščali v razprave o vaginalnih in klitoralnih orgazmih, se za trenutek podajmo samo v vagino in se spomnimo na točko G, ki je pomembna za doseganje vaginalnih orgazmov, vendar ne tako pomembna, kot je glava.
Antena-seks dosjeji-Tekst: Brane Kastelic
_________________
LP Roža


Življenje je kot basen: ni važno, kako dolgo je, ampak koliko je vredno.
SENEKA
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 18 Jun 2009 21:17    Naslov sporočila: Spoznajte vse vrste ženskega orgazma...! Odgovori s citatom

Spoznajte vse vrste ženskega orgazma!



Upoštevajte, da večina žensk doživi orgazem ob ročni oziroma oralni stimulaciji ščegetavčka, ne pa ob penetraciji. Če ženska želi vaginalno penetracijo, medtem ko dražite njen ščegetavček, je najbolj primeren položaj tisti, v katerem je ženska zgoraj.

Zloglasna točka G

O iskanju točke G smo že pisali. Dr. Beverly Whipple svetuje, da si nožnico predstavljate kot uro, pri čemer dvanajstica kaže proti popku. Točka G se običajno nahaja med enajsto in eno. Za razliko od ščegetavčka, ki moli iz kožice, točka G leži nad nožnično steno, ki obdaja sečnico, in je komaj opazna, kadar ženska ni vzburjena. Po njenih besedah si pogosto napačno predstavljamo, da je točka G v nožnični steni, vendar jo je mogoče čutiti skozi njo. Poskusite jo najti s prstom oziroma gibom "pridi sem" ali pa uporabite posebej oblikovan vibrator. Da bi jo dražili med penetracijo, uporabite sledeče položaje:

- Od zadaj.

- Ženska zgoraj. Z obrazom je lahko obrnjena proti vam, še boljše pa je, če je obrnjena proti vašim nogam.

- Moški zgoraj. Ženska pri tem položi noge čez vaše roke ali ramena. V tem položaju ima moški s kljunasto obliko penisa najboljše možnosti, da draži točko G. Moški z ravnimi penisi pa naj močno usločijo hrbet, da dosežejo isti kot.

Nožnični orgazem

Ta orgazem poteka po istih živčnih poteh kot orgazem točke G. Zdaj ko veste, da je ščegetavček veliko večji, kot se zdi, saj njegovi kraki segajo v notranjost vzdolž nožničnih sten, verjetno razumete, da ženske lahko doživijo tudi nožnični orgazem.

Pojavi se tudi s krčenjem PK mišice med penetracijo. Ritmično utripanje – bodisi s kratkimi, hitrimi utripi, bodisi z daljšimi in počasnejšimi – lahko stimulira živčne končniče. Ženske ta orgazem opisujejo kot globok orgazem, pri katerem imajo občutek potiskanja.

Tehnika koitalne poravnave

Ta tehnika zahteva poravnavo dveh delov genitalij: njenega ščegetavčka in območja sramne kosti na dnu vašega penisa. Moški sramni predel je prekrit z debelim tkivom, zato tu niso samo trde kosti. Če je moški dovolj globoko in vzdržuje stik med svojo kostjo in njenim ščegetavčkom, lahko ženska doseže orgazem ob nežnih valovitih premikih. Tako vzdržuje stik z njenim ščegetavčkom in jo dodatno stimulira s penetracijo. Tipično suvanje ven in noter pri tem položaju ne prinaša dovolj stalnega stika z območjem ščegetavčka, da bi pri večini žensk lahko pripeljalo do orgazma.

Orgazem materničnega vratu

Pri nekaterih ženskah lahko globok in stalen pritisk na maternični vrat pripelje do orgazma. Ob tem pritisku se vzdraži medenična živčna pot. Nekaterim ženskam, ki uživajo v tem, da jim moški vstavi pest v nožnico, je všeč, če jim ob tem drži maternični vrat.

Orgazem sečnice

Nekaterim ženskam prija stimulacija sečnice. Navsezadnje je s treh strani obdana s telesom ščegetavčka. Sečnica se nahaja med ščegetavčkom in ustjem nožnice. Vzdraži se med suvanjem pri občevanju, pa tudi pri oralni in ročni stimulaciji, kjer lahko uporabite bolj usmerjene gibe na manjšem predelu.


... ter vsega, kar je povezano z vagino in "zloglasno" točko G. (Foto: iStockphoto)
Orgazem prsi

Ste vedeli, da obstaja orgazem prsi? In po mnenju dr. Herbert Otta je to eden izmed najpogostejših orgazmov, predvsem med ženskami starejših generacij. Orgazem bradavic je po občutku enak klitoričnemu orgazmu, le da izhaja iz predela prsi. Nekatere ženske lizanje in ročna stimulacija dojk in bradavičk tako vznemiri, da doživijo vrhunec brez dotikanja genitalij. To samo dokazuje občutljivost kože in moč naših misli. Do orgazma prsi/bradavic jo lahko pripeljete tako, da z roko po vsaki dojki posebej nežno krožite. Ko vidite, da ji stimulacija že zelo ugaja, začnite z intenzivnejšimi gibi in oralnim zadovoljevanjem prsi. Najbolje, da ste pozorni na odzive vaše partnerice ali pa jo preprosto vprašajte, kaj ji bolj ustreza: so to nežni polni krogi, ki jih delate po njenih prsih, ali morda bolj grobo gnetenje? Ima rada ščipanje ali božanje bradavičk? Uporabite kanček domišlije in poleg tega, da vključite ustnice ter nežno ljubkujete, sesajte, grizljajte ali ližite bradavičke. Poskusite tudi z menjavanjem ročnih in oralnih spretnosti.

Stimulacija celotnega telesa

Nekatere ženske poročajo, da jih lahko stimulacija celotnega telesa pripelje do orgazma. Dejanski orgazem se resda dogaja v medenici, izzvale pa so ga vaše roke, prsti in jezik.

In potem naj še kdo vztraja pri mišljenju, da je ženska rojena zgolj za rojevanje – v kar bi nas želele prepričati nekatere moralne avtrotitete.


Ženske s to težavo delimo v dve skupini, in sicer na tiste, ki še nikoli niso dosegle spolnega vrhunca, ter ženske, ki doživijo orgazem le v posebnih okoliščinah.
¸
Če ženska ne more doživeti orgazma, to še ne pomeni, da je frigidna. Takšna ženska se lahko zaljubi in občuti močno spolno slo. Ženske pogosto ne morejo doseči spolnega vrhunca, ker niso prepričane, ali jim je partner predan, ali pa se bojijo, da se ne bi več imele v oblasti.

Možno je tudi, da ženska še nikoli ni bila dovolj spolno vzdražena. Če je bila dovolj vzdražena, pa kljub temu ni doživela orgazma, je treba to težavo vzeti resno.

Če ženska ni psihično sproščena pred samim odnosom in med odnosom bo zelo težko doživela orgazem, ozi. ga ne bo.

Če so prisotne večje zdravstvene težave in ne pride do popolne sprostitve med odnosom, nebo orgazma.

Krivec je lahko tudi moški v primeru, če se ne poglobi v sam odnos in ga ne opravi tako kot si ženska želi.

Morda gre tudi za kakšne hormonske motnje.......?



Če doživite orgazem pri stimulaciji,..(zadovoljevanju..) je fiziološko očitno vse v redu.
Poiskusite ugotoviti, kateri gibi oziroma katero draženje vas pripelje do orgazma in to uporabite tudi med odnosom ( z udom, roko ).

Poskušate čimveč različnih načinov draženja, da bi tako ugotovili, kaj vas lahko pripelje do vrhunca.
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2009 18:01    Naslov sporočila: Nedoživljanje orgazma Odgovori s citatom

Nedoživljanje orgazma


Stara sem 44 let in v zadnjem letu sploh ne morem doživeti orgazma. To me moti ampak tudi prej je bilo težko. Zdaj sem razočarana, ne vem kaj naj neredim.



ODGOVOR:
Da doživimo orgazem, moramo biti čim bolj sproščeni. Poskušajte s pogovorom s partnerjem odkriti, kako bi lahko bila (oba) čimbolj sproščena. Pomaga lahko že to, da ne mislite na to, ali boste doživeli orgazem ali ne, pač pa se – spet oba skupaj – ukvarjati z občutki, ki jih odkrivata ob različnih načinih ljubkovanja.
Včasih pomaga tudi kakšna metoda sproščanja, ki se jo lahko naučite. Na tržišču so razni priročniki kot so: avtogeni trening, avtosugestija, postopna mišična relaksacija in še kaj bi se našlo. Vse metode pa uporabljajo pravilno dihanje, ki človeka sprosti.
Poskusite oboje, torej pogovor in ukvarjanje z občutki, ter sproščanje.

Doc.dr. Slavko Ziherl, dr.med., spec.psihiater
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 25 Avg 2009 18:03    Naslov sporočila: Mravljinci Odgovori s citatom

Mravljinci

Stara sem 45 let in z možem, ki ima 53 let, sva šele sedaj začela resnično uživati v spolnih odnosih. Sprašujem vas, ali je normalno in pogosto pri ženskah predem doživi orgazem, da ji okolica nožnice vse od kolkov do zadnjice skoraj otrdi oz. se pojavijo močni mravljinci? Toko močno vzburjenje oz. mravljinčenje čutim še več ur po spolnem odnosu.


ODGOVOR:
Orgazem lahko spremljajo različni pobčutki. Otrdelost nožnice, ki jo omenjate, je lahko krčenje nožničnih mišic, ki spremlja orgazem. Tako krčenje spet lahko spremlja mravljinčenje. Ni mi pa jasno, kaj mislite, ko pišete, da tako močno vzburjenje oz. mravljinčenje čutite še več ur po spolnem odnosu. Morda to pomeni, da se vaše medenične mišice zelo počasi sproščajo po orgazmu, mravljinčenje pa hkrati pomeni, da je zaradi nesprošenih mišic prekrvavitev slabša. A tako doživljanje ne bi mogli označiti „vzburjenjem“, ki je vendarle zelo prijeten občutek. Ali torej še več ur po spolnem odnosu uživate v vzburjenju? Če je tako, se kar predajte temu užitku.

Doc.dr. Slavko Ziherl, dr.med., spec.psihiater
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 14 Okt 2010 07:05    Naslov sporočila: ORGAZEM Odgovori s citatom

Mogoče najdete odgovor tukaj !

http://www.orgazmicna.si/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=54
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.www.



Pridružen/-a: 20.04. 2012, 22:50
Prispevkov: 2
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: 20 Apr 2012 23:01    Naslov sporočila: NEURESNIČLJIV ORGAZEM Odgovori s citatom

POZDRAVLJENI,
marsikaj prebiram danes o ženskem orgazmu vendar se nikjer ne najdem...
Potrebujem pomoč?
Stara sem 26 let in še nikoli nisem s partnerjem doživela orgazma ne takšnega ne drugačnega... Velikokrat sem se vprašala zakaj? VSE JE SUPER samo kar pa se tuče mene pa ni... Cool Nikoli ne doživim orgazma ne z njim ne z prejšnjimi fanti... se sprostim vendar tudi nožnica nikoli ni zadosti vlažna... Pri samotadovoljevanju mi uspe izvati orgazem vendar brez curka/izcedka.. Zakaj mi lahko kdo pove, pomaga... Na koga naj se obrnem?
Hvaležna vam bom za vsak odgovor, nasvet, pomoč....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marjan
Administrator


Pridružen/-a: 01.02. 2007, 13:13
Prispevkov: 4470
Kraj: Slovenija

PrispevekObjavljeno: 21 Apr 2012 16:42    Naslov sporočila: Re: NEURESNIČLJIV ORGAZEM Odgovori s citatom

.www. je napisal/a:
POZDRAVLJENI,
marsikaj prebiram danes o ženskem orgazmu vendar se nikjer ne najdem...
Potrebujem pomoč?
Stara sem 26 let in še nikoli nisem s partnerjem doživela orgazma ne takšnega ne drugačnega... Velikokrat sem se vprašala zakaj? VSE JE SUPER samo kar pa se tuče mene pa ni... Cool Nikoli ne doživim orgazma ne z njim ne z prejšnjimi fanti... se sprostim vendar tudi nožnica nikoli ni zadosti vlažna... Pri samotadovoljevanju mi uspe izvati orgazem vendar brez curka/izcedka.. Zakaj mi lahko kdo pove, pomaga... Na koga naj se obrnem?
Hvaležna vam bom za vsak odgovor, nasvet, pomoč....




Spoštovana !

Razmišljanje, da ni s tabo vse ok,.. bo možnost orgazma le še zmanjšala.
Sprijazni se s tem, da si, kar pač si.
Verjetno je v ozadju kakšen strah, ki ti preprečuje, da bi se sprostila in izrazila svoje občutke.
Ob odnosu prisluhni sebi in svojim mislim...Te je česa strah...Te kaj skrbi, ko si z moškim.....Se sprašuješ, kaj si on misli.....Te skrbi, da ne bo zadovoljen s tabo....?

Pri samem orgazmu ni potreben ( obvezen ) noben curek, ampak fizično gledano pa se ti mišice medeničnega dna ritmično krčijo, po orgazmu pa ena sprostitev in umirjenost,.. sunkovit užitek.....itn.

Pri takšnih, ki težje doživijo orgazem, zato pomaga daljša predigra in sočasno stimuliranje ščegetavčka.


Orgazem je to, kar se dogaja z našim telesom

Fiziološki oziroma medicinski pogled orgazem definira kot telesne spremembe, ki se z nami dogajajo med seksom in vzburjenjem. Torej povečan krvni pritisk, hitrejše bitje srca, rdečica na koži, potenje, hormonalne spremembe, povečana telesna temperatura, krčenje mišic in ejakulacija. Če torej doživite katero teh telesnih sprememb ali pa kar vse, naj bi po tej definiciji doživeli orgazem.
_________________
Lep pozdrav
Marjan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    ZDRAVSTVENE TEŽAVE - pomagajmo si... Seznam forumov -> Ljubezen / spolnost / kontracepcija / težave / Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Da, lahko dodajaš nove teme v tem forumu
Da, lahko odgovarjaš na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group